Fc Sopron: A legsikeresebb szezon

A legsikeresebb szezon:

2004. januárjától Dajka László szakmai vezetésével folytatódott a bajnokság, és kezdődött meg az a sikerszéria, tavaszi hadjárat, amely a soproni labdarúgás eddigi történetének legszebb pillanataiként vésődhetnek a szurkolók emlékezetébe. A Matáv FC Sopron 15 mérkőzésen (ebből 10 a felsőházban 5 2 3) 7 győzelmet, 4 döntetlent és 4 vereséget könyvelhetett el, és az ötödik helyen végzett az Arany Ászok Ligában.

A Matáv FC Sopron a felsőházi csapatok közül a legtöbb gólt érte el (53).

Első alkalommal végzett a góllövőlista élén soproni labdarúgó. A városi képviselőtestület által SOPRONÉRT díjjal kitűntetett Tóth Mihály 17 találattal lett a Liga gólkirálya.

A válogatottban 2004. tavaszán bemutatkozó 30 éves csatárunk az MFC Sopron mezében 52 bajnoki gólt lőtt.

A Matáv FC Sopron a kiváló szereplésnek köszönhetően először indulhatott a nemzetközi porondon, a várost az UEFA Intertotó Kupa keretein belül képviselte. Az első fordulóban a cseh FK Teplice volt az ellenfél, mely csapat az UEFA Kupában a tavalyi szezonban a Kaiserslauternt és a Feyenoordot is búcsúztatta és 2004. februárjában csak a Celtic Glasgow ellen esett ki. Az erősen tartalékos csapatunk hazai környezetben 1:0-ra ugyan legyőzte neves vetélytársát és a visszavágón is vezetést szerzett Sira góljával. Az óriási meglepetés azonban elmaradt, így végül 3:1-es vereséget követően 3:2-es összesítéssel a Teplice jutott tovább.

Városunk kedvező földrajzi elhelyezkedését sportszakmailag is igyekszünk maximálisan kiaknázni: Kiváló sportbaráti kapcsolataink révén az elmúlt két évben olyan sikeres klubokkal játszottunk barátságos mérkőzéseket Sopronban, mint a: SV Mattersburg 2-0, Artmedia Petrazalka 2-0 vagy a távolabbról idelátogató Levszki Szófia 3-3.

Sturm Graz

4-3

Rapid Wien

3-2

Austria Wien

1-1

Inter Bratislava

1-0

Az eddigi legnagyobb siker: KUPAGYŐZTES 2005!

2005. május 11-én késő este Székesfehérváron 6000 néző előtt és 1 milliós televíziós nézettség mellett megrendezett Magyar Kupa döntőjében csapatunk 5:1 arányban diadalmaskodott a címvédő Ferencváros ellen. Az ellen a csapat ellen, amelyet bajnoki mérkőzésen két héttel korábban 3 0ra győztünk le, és amely klub költségvetése négyszer, adósságai, pedig tízszer nagyobbak, mint a Matáv FC Soproné. A Hűség Városából közel 2500-an kísérték el a hétköznap megrendezett döntőre, és bíztatták mindvégig sportszerűen csapatunkat.

A siker eredményeként klubunk másod ízben indulhatott nemzetközi kupa sorozatban, és első alkalommal képviselheti hazánkat az UEFA kupagyőztesek Európa kupájában. A bajnokság végén az eddigi fő támogató a Matáv Rt. nem kívánta folytatni a klub további támogatását, s ugyanígy tett az Antók Kft. is.

A menedzsment munkájának köszönhetően azonban új befektető érkezett a klubhoz, Vízer László Máriusz személyében, aki a romániai Nagyszalontán futball akadémiát működtet, ezen felül az Európai Judo Szövetség első embere is. Vízer Úr a klub többségi tulajdonosa lett, így a költségvetés jelentős hányadát is ő biztosítja. A csapaton belül is nagy volt a fluktuáció, hiszen sok alapember távozott, az új játékosok azonban Csank János mesteredző vezetésével - jól mutatkoztak be, hiszen három napos felkészülés után a Szuper Kupa első mérkőzésén 4:2-re verték a bajnok Debrecent.

Az UEFA Kupában csapatunk a Metallurg Donyeck együttesét kapta ellenfélül, akik negyedik éve tagjai az UEFA Kupa mezőnyének, a két mérkőzésen a nemzetközi rutin és a nagyobb tudás érvényesült, s az ukrán csapat végül megérdemelten jutott tovább.

Az eddigi bajnoki szereplés nem úgy sikerült, ahogy azt a tulajdonosi kör elvárta, ezért a kispadon váltás történt, Csank János munkáját az edzőként a csapatnál debütáló, korábbi nagyszerű labdarúgó, Selymes Tibor folytatja.

Igazi világsztár is Sopronban folytatja pályafutását, a háromszoros olasz gólkirály, az olasz Seria A-ban csaknem kétszáz gólt szerző GIUSEPPE SIGNORI egyelőre nyárig ölti magára a piros-fehér soproni mezt.